X

Yönetim ve İç Kontrol Sistemi

Yönetim ve İç kontrol Sistemi kapsamında; 17.09.2018 tarihinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS266 Marka Uygunluk Belge çalışmaları başlamıştır.  Akredite ve geçerliliği olan firma tarafından gerçekleştirilen belgelendirme denetimi sonucunda ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001 ve TS266Kalite yönetim sistemleri belgelerini almış ve tekrar revize işlemleri yapılarak güncellemeleri yapılmıştır.

Kalite yönetim sistemleri bir kişinin ya da bir grubun çabasıyla gerçekleşemeyecek çalışmalar olması nedeniyle ekip çalışmasının önemi sürekli vurgulanmakta olup, farkındalık eğitimleri ile önemi ve faaliyetler sürekli olarak vurgulanmaktadır. 
Kalite yönetim sistemleri ile kuruluşun genel performansını arttırmak, sürdürülebilir kalkınma insiyatiflerine sağlam bir temel oluşturmak, müşteri memnuniyetini arttırmak, firma içerisinde standartları oluşturmak, şartları düzenli şekilde karşılamak ve sürekli iyileştirmeler yapmayı hedeflemiştir. Tüm süreçlerde hedeflenen değerleri gerçekleştirmek için; sistemi planlayan, uygulayan, kontrol eden, yöneten ve bu süreçte iç – dış iletişimi sağlayan çeşitli dokümanlar hazırlanmıştır. 
Bu kapsamda politikalar, kalite ve gıda güvenliği el kitapları, sistemi yönetmeye yönelik çeşitli prosedürler, talimatlar, formlar ve ilgili proseslerin akışını gösteren proses kartları hazırlanmıştır. Prosesler arası etkileşimler belirlenmiştir. Çeşitli konularda hazırlanmış olan planlar ile süreçler anlatılmış, yapılacak faaliyetler süreçleri ile birlikte önceden tespit edilmiş, analiz ve kontrol önlemleri belirlenmiştir. Çalışmaların aksatılmaması ve personelin bilinçlendirilmesi, farkındalık yaratılması amacıyla çalışmalar yazılı olarak paylaşılmıştır. 
Gıda güvenliği yönetim sistemleri ile insan sağlığını tehdit etmeyecek nitelikte güvenli gıda üretmeyi, gıda üretim zincirinin tüm aşamalarında üretiminden sevkiyatına kadar olan tehlike ve riskleri değerlendirip kontrol önlemleri almayı, düzeltici faaliyetler ile uygunsuzlukların kök nedenine inmeyi, müşteri memnuniyetini sürekli arttırmayı hedeflemektedir. Gıda üretim zincirinin tüm aşamalarındaki potansiyel fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeleri değerlendirip, alınacak aksiyonların değerlendirildiği, güvenilir sağlıklı ürün üretmenin ilk aşaması olan çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Proses basamakları ve kontrol önlemleri, iş akış şemaları, tehlike analizi, HACCP Planı, operasyonel ön gereksinim planı, düzeltme-düzeltici faaliyetler ile üretim boyunca etkin bir kontrolün sağlanmasına hizmet etmektedirler. 
Proses ve Mikrobiyoloji Kalite Planları doğrultusunda analizlerimizi rutin olarak, son sistem ile donatılmış ve kurulmuş laboratuvarımızda kalite sağlama personelleri tarafından aksamadan yapılmakta olup, kayıtları oluşturulmaktadır. Ölçme ve değerlendirme dokümantasyon çalışmaları, çeşitli formlar ve dokümanlar ihtiyaç doğrultusunda hazırlanmış olup böylece gıda üretimindeki iç kontrol sistemi oluşturulma çalışmaları yapılmaktadır.


Kalite ve gıda güvenliği yönetim sistemleri kapsamında yapılan çalışmalar ile yapılan tüm faaliyetlerin ve birimlerin belirlenmiş bir sistem kapsamında çalışması, doğru bir akış içinde olması ve bunu gerçekleştirirken iletişim ağını yönetmesi, herkesi dâhil ederek ekip çalışması ruhu ve kültürünü vermek esas alınmıştır.
Güler yüzlü, görev ve sorumluluklarını idrak eden, güvenli gıda üretmeyi amaç edinmiş üretim personelleri ile birincil ve ikincil yasal şartlara-mevzuatlara uyarak, kalite ve gıda güvenliği yönetim sistemlerini benimseyerek, sürekli iyileştirmeyi kendimize görev edinerek ürün üretmek, müşteri memnuniyetini arttırmak, şikâyetleri en aza indirmeyi hedeflemekteyiz.
Bunu gerçekleştirirken personelin iç ve dış eğitimlerini sağlamak, çevre şartlarını yerine getirerek çevreyle dost olmak, iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarını yerine getirip, toplumsal görevlerimizi sorumluluk edindiğimiz bir çalışma şekli oluşturabilecek sistem oluşturmak isteriz.